Studenten gezocht voor nieuwe ronde Project Gerede Twijfel

Voor het Project Gerede Twijfel van het Amsterdam Laboratory for Legal Psychology worden enthousiaste masterstudenten (of aankomende masterstudenten) gezocht. In dat project doen studenten onderzoek naar een vermeende rechterlijke dwaling om inzicht te krijgen in de mechanismen die daaraan ten grondslag liggen.

Wat houdt deelname aan het project in?
Als student krijg je de kans om onderzoek te doen naar een zaak. Dat doe je in samenwerking met andere studenten en onder leiding van docenten van het Amsterdam Laboratory for Legal Psychology. Je leert een rechtspsychologische analyse te maken van de informatie in politie- en strafdossiers en daarover te rapporteren. De komende ronde van het project start op 11 oktober. Het project neemt de eerste drie maanden een groot deel van de week in beslag. Daarvoor moet je aanwezig zijn op de VU. Elementaire voorkennis van het strafrecht is wenselijk, maar niet verplicht. Verder dien je, bij deelname, een geheimhoudingsverklaring te tekenen.

Heb je interesse en wil je graag deelnemen? DEADLINE 17 september 2021 om 23.59 uur. Zie de uitgebreide sollicitatie informatie.