ALLP op bezoek bij Universiteit van Ghana

Ontmoeting met het hoofd en medewerkers van de Afdeling Psychologie van de Universiteit van Ghana

Gabi, Margaret en Annelies

Voor het project over Interculturele Getuigenverklaringen zijn ALLP leden Gabi de Bruïne en Annelies Vredeveldt afgereisd naar Ghana om gegevens te verzamelen bij de bevolking in landelijke en stedelijke gebieden van Ghana. Ze werken hierbij samen met dr. Margaret Amankwah-Poku van de Universiteit van Ghana, dr. Nkansah Anakwah van Birmingham City University en twee onderzoeksassistenten van de Universiteit van Ghana, Genevieva Gordon-Mensah en Lois Ndubajam.

 

Lezing cultuur, trauma en geheugen

Tijdens hun bezoek ontmoetten ze het hoofd van de Afdeling Psychologie en hadden productieve discussies met verschillende leden van de afdeling. Ze spraken over hoe we kunnen samenwerken om meer inzicht te krijgen in culturele verschillen in verklaringen, vooral als het gaat om herinneringen aan emotionele gebeurtenissen. Annelies gaf ook een lezing over ‘Cultuur, trauma en geheugen in verhoren’, die werd gevolgd door levendige discussies.

 

Gabi en Annelies reisden ook naar Akim Manso, een landelijk dorp in de oostelijke regio van Accra. Daar werden ze verwelkomd door de pastoor, die hen meenam om de chief en zijn dorpsoudsten te ontmoeten voor een traditioneel welkom. De chief toonde zijn dankbaarheid voor het bezoek van de onderzoekers en verwelkomde hen hartelijk. Binnenkort zal het onderzoeksteam terugkeren naar Akim Manso om interviews af te nemen bij de Ghanese bevolking met een landelijke achtergrond.

Het onderzoeksteam wordt verwelkomd door de chief, pastoor en dorpsoudsten van Akim Manso