Annelies Vredeveldt wint Global Community Award

Dr. Annelies Vredeveldt, directeur van het Amsterdam Laboratory for Legal Psychology, heeft de Global Community Award gewonnen! Dit is een alumni award van de Universiteit van York in Engeland, waar Vredeveldt in 2012 promoveerde. De Global Community Award erkent en eert de uitstekende prestaties van een internationale alumnus die zich heeft onderscheiden in het gekozen vakgebied en wiens prestaties het prestige van de Universiteit van York vergroten.

Annelies Vredeveldt heeft haar carrière gewijd aan het ontrafelen van de complexiteiten van het geheugen in juridische contexten. Haar baanbrekende werk op het gebied van psychologie en recht heeft niet alleen ons begrip van het geheugen en getuigenverklaringen vergroot, maar heeft ook een cruciale rol gespeeld in het vormgeven van beleid gericht op het bevorderen van rechtvaardigheid wereldwijd.

Voor degenen die meer willen weten over haar onderzoek, is er de kans om te luisteren naar de keynote van Annelies Vredeveldt over getuigenverklaringen in interculturele contexten tijdens het aankomende congres van de European Association of Psychology and Law (EAPL) in juli 2024, gehouden in Caparica, Portugal.