De dood van een politie-aspirant en de onzichtbare steekpartij

Twee nieuwe boeken zijn verschenen in de Gerede Twijfel reeks: De dood van een politie-aspirant en De onzichtbare steekpartij.

De dood van een politie-aspirant bespreekt de moordzaak van een politie-aspirant die dood gevonden werd in haar appartement met een schotwond in haar hoofd. Haar ex-vriend, mede de vader van haar twee kinderen, werd de hoofdverdachte in de zaak. Aangezien al het bewijs sterk in zijn richting leek te wijzen, werd hij veroordeeld ondanks dat hij beweerde onschuldig te zijn. Maar na een grondige analyse blijkt dat het bewijs slechts indirect is en onderzoek naar alternatieve scenario’s ontbreekt. Zou het kunnen dat hij toch de waarheid spreekt?

 

De onzichtbare steekpartij behandelt een mysterieuze steekpartij die plaatsvond tijdens Carnaval in 2012. Het slachtoffer en zijn vriend raakten betrokken bij een ruzie met twee andere mannen. Toen de ruzie escaleerde naar fysiek geweld tussen zijn vriend en één van de mannen, werd het neergestoken slachtoffer ontdekt in de bosjes. Uiteindelijk overleed hij aan zijn verwondingen. Eén van de twee mannen werd door de ander beschuldigd van de moord, maar beweerde onschuldig te zijn. Toch werd hij veroordeeld. Klopte de beschuldiging wel? En hoe is het mogelijk dat niemand gezien heeft wie het slachtoffer neerstak?