Stagiairs gezocht voor intercultureel onderzoek naar emotionele herinneringen [GESLOTEN]

Heb je een passie voor onderzoek en zou je graag deelnemers willen interviewen over een emotionele gebeurtenis in hun leven? Solliciteer dan voor een stage bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Het Amsterdam Laboratory for Legal Psychology (ALLP) aan de afdeling Criminologie van de VU is op zoek naar enthousiaste, communicatieve en nauwkeurige stagiairs om deel te nemen aan het onderzoeksproject Beyond WEIRD Witnesses, onder leiding van universitair hoofddocent Dr. Annelies Vredeveldt. Dit project onderzoekt interculturele getuigenverklaringen.

We zoeken ongeveer 3-4 stagiairs die 1-2 dagen per week willen assisteren bij een experiment met interviews over emotionele levensgebeurtenissen. Het doel van het experiment is om te vergelijken hoe mensen uit verschillende culturele achtergronden dergelijke gebeurtenissen beschrijven. Onder supervisie van promovenda Gabi de Bruïne zullen de stagiairs geschikte deelnemers uit West-Europa werven, de interviews in het Engels afnemen (altijd in paren, met een andere stagiair), en de opgenomen interviews transcriberen. Let op dat de positie het beluisteren van emotionele verhalen van deelnemers met zich meebrengt. Het onderzoeksteam zal regelmatige check-ins hebben om je welzijn tijdens het project te monitoren.

We zoeken kandidaten die momenteel zijn ingeschreven in of recentelijk een masterprogramma hebben afgerond in Psychologie, Criminologie of een ander gerelateerd vakgebied en die:

  • uitstekende kennis hebben van geschreven en gesproken Engels;
  • heldere en empathische communicatieve vaardigheden hebben;
  • basiskennis hebben of een grote interesse hebben in psychologie;
  • zelfstandig en georganiseerd kunnen werken;
  • flexibel zijn met hun tijd en goede tijdsbeheersingsvaardigheden hebben;
  • creatief zijn;
  • goede studieresultaten hebben;
  • enige training of ervaring in (klinisch of onderzoekend) interviewen is een pluspunt.

De voorgestelde starttijd is februari 2024, maar hier is enige flexibiliteit. Stagiairs moeten één of twee dagen per week beschikbaar zijn gedurende vijf maanden. Stagiairs kunnen worden beloond met ECTS voor hun studieprogramma of met een bescheiden stagevergoeding.

Als je geïnteresseerd bent, stuur dan uiterlijk dinsdag 23 januari 2024 je CV en een korte motivatiebrief naar g.de.bruine@vu.nl.

Bekijk de volledige oproep hier: Intern call 2024 – Emotional Memories Across Cultures 09012024